moving day
10 commandments

Ακολούθησε τους παρακάτω κανόνες και κάνε κι εσύ τη μετακόμιση… παιχνιδάκι!

1
ZONE ΙΤ

Xώρισε τους χώρους ανά ζώνες. Ξεκίνα τη συσκευασία από τους χώρους που χρησιμοποιείς λιγότερο.

 

2
BE BRAVE

Ξεκαθάρισε με θάρρος, άσε πίσω ό,τι δε χρησιμοποιείς. Μια καλή ερώτηση στον εαυτό σου είναι: “Πόσο καιρό έχω να το χρησιμοποιήσω αυτό; Πόσο καιρό έχω να το φορέσω; Αν το έβλεπα σήμερα, θα το αγόραζα;” H μετακόμιση είναι πάντα μια καλή αφορμή να καθαρίσεις από τα περιττά και να βάλεις τάξη.

 

3
HOW TO… BOX

Βάλε τα βιβλία και τα πιο βαριά αντικείμενα σε μικρές κούτες και τα πιο ελαφριά αντικείμενα σε πιο μεγάλες. Σηματοδότησε τις κούτες με τις ειδικές αυτοκόλλητες ετικέτες του moving day και γράψε πάνω τον αριθμό τους. Ποια είναι, από πόσες συνολικά, του συγκεκριμένου χώρου π.χ. 2/10 (δύο από δέκα)

 

4
CLOTHES IN A BOX

Μη γεμίζεις βαλίτσες με ρούχα σε κρεμάστρες. Άσε εμάς να τα μεταφέρουμε με την κλειστή “ντουλάπα” του moving day.

 

5
PULL THE PLUG

Μία μέρα πριν, άδειασε το ψυγείο και το βγάλτο από την πρίζα.

 

6
KEEP IT CLEAR

Φρόντισε οι κούτες να μένουν στα δωμάτια από τα οποία προέρχονται, άσε το διάδρομο – έξοδο του σπιτιού καθαρό για να μπορούμε να περνάμε.

 

7
DO NOT WATER

Μην ποτίσεις για 3 μέρες τα φυτά για να μη λερώσουν με νερά αλλά και για να είναι πιο ελαφριές οι γλάστρες στη μεταφορά τους.

 

8
AVOID ONE BY ONE

Μη μεταφέρεις μόνος σου λίγα λίγα πράγματα τη φορά. Το λίγο λίγο δε μας βοηθάει αφού η μετακόμιση δε γίνεται οργανωμένα και ο νέος χώρος “κλείνει” από αντικείμενα που θα μας δυσκολέψουν μετά.

 

9
FRAGILE

Για τα γυαλικά χρησιμοποίησε μικρές κούτες με βάρος όχι πάνω από 4-5 κιλά. Τύλιξε μεμονωμένα και σηματοδότησε με την ειδική αυτοκόλλητη ετικέτα ΕΥΘΡΑΥΣΤΟ του moving day και εμείς θα τους φερθούμε όπως πρέπει.
 

10
SAVE ART

Αν έχεις πίνακες ή έργα τέχνης αξίας που θέλουν ιδιαίτερη μεταχείριση, πέστο μας για να σου δώσουμε ειδικές οδηγίες για τη συσκευασία και την προστασία τους.